Over ons

Merhaba, ik ben Ozlem Scholten en ben eindverantwoordelijk voor de lescombinatie Nederlands Turks. Geboren en getogen in Turkije (Istanbul) en sinds zeven jaar woon ik in Nederland.

 

weken_in_frankrijk_dsc00735Taal is mijn passie en in Turkije vertaalde ik al veel Engelse boeken voor de uitgeverij van mijn familie. In Nederland heb ik deze vertaalwerkzaamheden voortgezet als gespecialiseerd Turks vertaalbureau en al snel uitgebreid met vertalingen vanuit het Nederlands naar het Turks.

 

Door toeval kwam ik in aanraking met het lesgeven. Iemand benaderde me voor privéles Turks en dat vond ik zo leuk dat ik me ingeschreven heb bij een Taalinstituut in Den Haag. Als docent heb ik met heel veel plezier vele klassen ingewijd in de Turkse taal. 

 

Nu heb ik hier een nieuwe invulling aan gegeven met Modern-Turks. Een van de belangrijke voordelen van Modern-Turks voor mij het belangrijkste dat ik ‘s avonds niet meer de straat op hoef. Op donkere koude winteravonden was het om eerlijk te zijn geen pretje om naar het taalinstituut te gaan.Laat staan om weer in het donker terug te komen. Voor studenten gold dit al helemaal. Elke les waren ze toch al vaak minimaal een uur kwijt aan reistijd. Als ze die tijd hadden besteed aan hun huiswerk, had dit enorm gescheeld.

 

Ik doe dit niet alleen, daarvoor zijn er te veel aanvragen. Maar u kunt ervan uitgaan dat iedereen die bij ons werkt goed is in het geven van taalles en Turks als moedertaal heeft en bovendien ook de Nederlandse taal beheerst. Dit laatste vinden we heel belangrijk. Er wordt ook weleens gezegd dat cursisten in het diepe moeten worden gegooid door ze vanaf de eerste dag alleen maar in het Turks aan te spreken. Dit past echter niet in de filosofie van Modern-Turks en daarbij twijfelen we of dat nou wel efficiënt is. In elk geval weten we zeker dat dit niet de leukste methode is en dat willen we nou juist bieden: snelle en leuke Turkse lessen.

 

Ik hoop u gauw in de groep te ontmoeten.

Ozlem